Pan­za­nel­la (Ita­li­aan­se brood­sa­la­de)

Barbecue aan? Eerste wijntje in het glas? Tijd om deze salade klaar te maken, het kost je weinig tijd!

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Barbecue aan? Eerste wijntje in het glas? Tijd om deze salade klaar te maken, het kost je weinig tijd! 2 personen
3 84

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de ciabatta in grote dobbelstenen. Doe ze in een ruime slakom en besprenkel met azijn. Snijd de tomaten in stukjes, de komkommer in blokjes, de in halve ringen en scheur de basilicum grof. Meng dit alles door het brood. Breng op smaak met olie, zout en peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren worden bereid). Verdeel de salade over de borden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Panzanella (Italiaanse broodsalade)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­za­nel­la (Ita­li­aan­se brood­sa­la­de)

1
1
  • 1 ciabatta
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 trostomaten
  • ½ komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 15 g verse basilicum

Snijd de ciabatta in grote dobbelstenen. Doe ze in een ruime slakom en besprenkel met azijn. Snijd de tomaten in stukjes, de komkommer in blokjes, de in halve ringen en scheur de basilicum grof. Meng dit alles door het brood.

2
2
  • 4 el olijfolie extra vierge

Breng op smaak met olie, zout en peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren worden bereid). Verdeel de salade over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.