Frit­ta­ta met cham­pig­nons

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui.
  2. Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui ca. 2 min. Voeg de champignons en paprika toe en bak ca. 5 min. mee. Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de vorm in. Schep het champignonmengsel met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de kaas. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Serveer met stokbrood.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 22-23

Frittata met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met cham­pig­nons

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.

2
2
  • 400 g champignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

3
3
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 3 el zonnebloemolie

Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui. Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui ca. 2 min.

4
4
  • 6 eieren
  • 250 g magere kwark

Voeg de champignons en paprika toe en bak ca. 5 min. mee. Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g geraspte oude kaas

Vet de vorm in. Schep het champignonmengsel met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de kaas.

6
6

Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Serveer met stokbrood.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.