To­nijn-pas­ta­sa­la­de

Serveer de salade in een groot blad ijsbergsla voor een feestelijk effect.

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Serveer de salade in een groot blad ijsbergsla voor een feestelijk effect. 4 personen
3 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook in ca. 8 min. beetgaar. Spoel de penne en sperziebonen in een zeef onder koud stromend water. Snipper de ui.
  2. Hak de olijven grof. Leg de slabladeren op vier borden. Meng de tonijn met de kappertjes, ui, bonen, olijven en caesardressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de salade op de slabladeren.

serveertip:

Ook lekker als lunchgerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 22-23

Tonijn-pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn-pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 150 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 100 g sperziebonen

Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook in ca. 8 min. beetgaar.

3
3
  • 1 rode ui

Spoel de penne en sperziebonen in een zeef onder koud stromend water. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 10 g zwarte olijven zonder pit
  • 4 bladen ijsbergsla
  • 160 g tonijn in olie
  • 1 el kappertjes
  • 4 el Caesar dressing

Hak de olijven grof. Leg de slabladeren op vier borden. Meng de tonijn met de kappertjes, ui, bonen, olijven en caesardressing.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de salade op de slabladeren.

serveertip:

Ook lekker als lunchgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.