Ro­mig ge­vul­de pa­pri­ka's

Oog- en tongstrelend, zo zeggen ze dat toch?

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Oog- en tongstrelend, zo zeggen ze dat toch? 4 personen
3 111

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Was de paprika's, snijd ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  2. Meng de roomkaas met de bosuitjes en hamreepjes. Vul de paprika's met het roommengsel. Zet de paprika's in het midden van de oven en bak ca. 20 min. Maak ondertussen de broccoli schoon, snijd in roosjes en kook in ca. 10 min beetgaar. Serveer de gevulde paprika's met rijst, broccoli en knoflooksaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 22-23

Romig gevulde paprika's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mig ge­vul­de pa­pri­ka's

1
1
  • 250 g wilde en witte rijst
  • 3 bosuitjes
  • 4 zoete puntpaprika's

Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Was de paprika's, snijd ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

2
2
  • 200 g roomkaas
  • 100 g hamreepjes
  • 500 g broccoli

Meng de roomkaas met de bosuitjes en hamreepjes. Vul de paprika's met het roommengsel. Zet de paprika's in het midden van de oven en bak ca. 20 min. Maak ondertussen de broccoli schoon, snijd in roosjes en kook in ca. 10 min beetgaar.

3
3
  • 6 el knoflooksaus

Serveer de gevulde paprika's met rijst, broccoli en knoflooksaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.