Ge­rasp­te aard­ap­pel­koek­jes

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil, was en rasp de aardappelen grof boven een kom. Dep het aardappelrasp goed droog met keukenpapier. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng het rasp met de ui, peterselie, bloem en ei. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de olie met boter in een ruime koekenpan op hoog vuur. Leg telkens 4 porties aardappelmengsel in kleine berkjes in het hete vet. Druk de bergjes met een lepel plat en bak in ca. 4 min. goudbruin en knapperig, keer halverwege. Neem de koekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot het aardappelmengsel op is.
video

Hoe moet ik ras­pen?

Allerhande kids - 01:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Geraspte aardappelkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rasp­te aard­ap­pel­koek­jes

1
1
  • 750 g vastkokende aardappelen

Schil, was en rasp de aardappelen grof boven een kom. Dep het aardappelrasp goed droog met keukenpapier.

2
2
  • 1 ui
  • 4 takjes peterselie
  • 2 el bloem
  • 1 ei

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng het rasp met de ui, peterselie, bloem en ei. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 4 el olijfolie
  • 4 el boter

Verhit de olie met boter in een ruime koekenpan op hoog vuur. Leg telkens 4 porties aardappelmengsel in kleine berkjes in het hete vet.

4
4

Druk de bergjes met een lepel plat en bak in ca. 4 min. goudbruin en knapperig, keer halverwege.

5
5

Neem de koekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot het aardappelmengsel op is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.