Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ko­nijn in het zuur

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 120 min bereiden
    • 720 min wachten
(32)waardeer
Een lekker hollands recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, konijn, zout en versgemalen peper, ui, winterwortel, selderijknol, peterselie, laurierblad, kruidnagels, jeneverbessen, azijn, boter, appelstroop en aardappelmeel Hollands hoofdgerecht 4 personen 460 kcal
3 32

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Voorbereiden

Konijn bestrooien met zout en peper. Ui pellen en in ringen snijden. Winterwortel schillen en in plakken snijden. Selderijknol schoonmaken en in blokjes snijden. Van peterselie 4 takjes fijn hakken. Groenten in kom leggen en konijn, peterselie, laurier, kruidnagels en jeneverbessen erop leggen. Azijn mengen met 1 1/2 dl water en azijnmengsel over groenten en konijn in kom gieten. Alle ingrediënten goed mengen. Konijn afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten en konijn af en toe keren.

Bereiden

Konijn uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren. In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruin bakken. Marinade met groenten en kruiden in pan schenken en konijn in ca. 1 uur en 30 minuten afgedekt op laag vuur gaar stoven. Konijn uit pan nemen en op schaal leggen. Stroop door groentesaus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel licht binden door aardappelmeel in kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en door groentesaus te mengen.) Saus over stukken konijn scheppen. Garneren met rest van takjes peterselie. Serveren met gekookte aardappels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 460 kcal
  • Eiwit 34 g
  • Vet 30 g
  • Koolhydraten 12 g
Tags