As­per­ges met kriel­tjes en ham

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Was de krielaardappelen en kook ze in een pan met water en wat zout in ca. 15 min. gaar. Kook ondertussen in een (asperge)pan met water en zout de asperges in 8-10 min. beetgaar.
  2. Kook in een andere pan de eieren in ca. 8 min. hard. Smelt de boter op zacht vuur. Giet de asperges en aardappelen af en leg in schalen. Pel en halveer de eieren en leg in een andere schaal.
  3. Snijd de bieslook fijn en meng door de boterjus. Serveer de boterjus, ham en nootmuskaat bij de asperges, aardappelen en eieren. Maak op het bord de aardappelen, eieren en ham fijn en maak aan met de boterjus en nootmuskaat.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Asperges met krieltjes en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met kriel­tjes en ham

1
1
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

2
2
  • 900 g krielaardappelen

Was de krielaardappelen en kook ze in een pan met water en wat zout in ca. 15 min. gaar.

3
3

Kook ondertussen in een (asperge)pan met water en zout de asperges in 8-10 min. beetgaar.

4
4
  • 4 eieren
  • 125 g gezouten boter

Kook in een andere pan de eieren in ca. 8 min. hard. Smelt de boter op zacht vuur.

5
5

Giet de asperges en aardappelen af en leg in schalen. Pel en halveer de eieren en leg in een andere schaal.

6
6
  • 10 g verse bieslook
  • 255 g achterham
  • 1 tl nootmuskaat

Snijd de bieslook fijn en meng door de boterjus. Serveer de boterjus, ham en nootmuskaat bij de asperges, aardappelen en eieren.

7
7

Maak op het bord de aardappelen, eieren en ham fijn en maak aan met de boterjus en nootmuskaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.