Mos­terd­soep

Snelle soep van milde Limburgse mosterd.

(195)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Snelle soep van milde Limburgse mosterd. 4 personen
2 195

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de kervel fijn. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Meng de mosterd erdoor. Voeg het fond, water en bouillontablet toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer de slagroom erdoor. Laat de soep onafgedekt ca. 15 min. zachtjes sudderen tot deze iets dikker is. Schep de soep in diepe borden. Garneer de soep met de fijngehakte kervel.

combinatietip:

Serveer met stevig brood of roggebrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Mosterdsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­terd­soep

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 6 takjes kervel
  • 1 el boter
  • 4 el Limburgse mosterd

Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de kervel fijn. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Meng de mosterd erdoor.

2
2
  • 380 ml gevogeltefond
  • 4 dl water
  • ½ kippenbouillontablet
  • 3 dl slagroom

Voeg het fond, water en bouillontablet toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer de slagroom erdoor.

3
3

Laat de soep onafgedekt ca. 15 min. zachtjes sudderen tot deze iets dikker is.

4
4

Schep de soep in diepe borden. Garneer de soep met de fijngehakte kervel.

combinatietip:

Serveer met stevig brood of roggebrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.