Lams­ko­te­le­tjes met bo­nen­pu­ree

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 35 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

(Van tevoren bonen 1 nacht in kom met koud water weken.) In pan bonen met ruim water en bouillontablet aan de kook brengen en ca. 1 uur laten koken. Intussen prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden. Prei met zout en peper aan bonen toevoegen en nog ca. 15 minuten meekoken. Intussen koteletjes bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten en koteletjes in ca. 8 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Koteletjes uit pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Stroop met 2 eetlepels water aan in pan achtergebleven bakvet toevoegen. Aanbaksels hierbij losroeren en verwarmen tot jus iets is ingedikt. Bonen afgieten en met rest van boter tot grove puree stampen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Bonenmengsel op vier borden scheppen, koteletjes erop leggen, jus eromheen druppelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.