Pa­ling­brood­jes

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 8 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gist en zout door bloem roeren. In pan boter smelten, melk toevoegen en mengsel tot lauwwarm verwarmen. Melkmengsel door bloem mengen en in ca. 5 minuten tot soepel, elastisch deeg kneden. Deeg afgedekt onder vochtige theedoek op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. Paling in stukken van ca. 10 cm snijden.
  2. Bakplaat invetten of bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot dunne lap van ca. 1/2 cm dik. Van deeg 8 rechthoekjes van ca. 8 x 10 cm snijden. Stukken paling in lengte erover verdelen. Bestrooien met wat peper. Lange kant van deeg met water bestrijken. Deeg om paling dichtvouwen en naad dichtdrukken; zijkanten blijven open. Broodjes met naad naar beneden op bakplaat leggen. Broodjes afdekken met theedoek en nog ca. 30 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen tot 200 °C of gasovenstand 4. Ei loskloppen. Broodjes bestrijken met ei en bestrooien met wat zeezout. Broodjes in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Broodjes op rooster laten afkoelen.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Tip:

Als lunchgerecht voor 4 personen, 2 broodjes per persoon serveren met salade van veldsla en dunne reepjes prei met yoghurt-kruidendressing. Variatie: Paling-dillebroodjes: Roer 15 g in stukjes geknipte verse dille door de bloem.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.