Oes­ters met zee­as­ter­sa­la­de

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • oestermes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Citroenen uitpersen. Komkommer wassen en in lengte halveren. Komkommer overdwars halveren en met lepeltje zaadjes eruit scheppen. Komkommer met kaasschaaf in linten schaven. Bosuitje schoonmaken en in heel dunne ringetjes snijden. Zeeaster wassen en laten uitlekken. In kom zeeaster, komkommer en bosui door elkaar scheppen. Van citroensap 2 eetlepels erover sprenkelen, peper erover malen. Salade tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  2. Brood roosteren en diagonaal halveren. Komkommersalade over vier bordjes verdelen, brood ernaast leggen. IJsklontjes in keukenmachine of in theedoek met deegroller in kleinere stukjes malen of slaan. IJs op grote schaal leggen. Oesters met oestermes (voorzichtig) openen en op ijs leggen. Rest van citroensap over oesters sprenkelen en peper erover malen. Komkommersalade en brood met boter erbij serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.