Bief­stuk met kar­wijsaus

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Sjalotjes pellen en snipperen. Augurken in schuine plakjes snijden. Karwijzaad (in vijzel met stamper of met deegroller) pletten. In droge koekenpan bacon zeer krokant uitbakken. In koekenpan boter verhitten en biefstukken in ca. 4 minuten medium gaar bakken, halverwege keren. Uit pan halen, bestrooien met zout en peper en warm houden in aluminiumfolie. In bakvet karwijzaad met sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Bloem erover strooien en ca. 1 minuut al omscheppend zachtjes bakken. Slagroom al roerend toevoegen en saus op smaak brengen met zout en peper. Plakjes augurk toevoegen en kort meewarmen. Sla in midden van vier borden leggen, biefstukjes erop leggen en daarop krokante bacon. Saus met plakjes zure bom eromheen verdelen. Serveren met tomatensalade en geroosterde of gebakken aardappels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.