Vlees­pas­tei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 45 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • ovenvaste (pastei)vorm inhoud ca. 1 3/4 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham- en kalfslappen heel fijn snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom gehakt, vlees, ui, knoflook, tijm, wijn en brandewijn mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm bekleden met plakjes katenspek, spek iets over rand laten hangen. Vleesmengsel in vorm scheppen en spek eroverheen vouwen. Vorm afdekken met aluminiumfolie en in braadslee of grotere schaal zetten. Braadslee vullen met kokend water. Pastei in oven zetten, oven verwarmen op 175 °C of gasovenstand 3 en pastei in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Vleespastei helemaal laten afkoelen. Lekker met brood en salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.