Kaas­pof­fer­tjes

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 6 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • poffertjespan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korstjes van kaas snijden en kaas raspen. In kom bakmeel met zout door elkaar mengen. Scheutje voor scheutje al roerend melk toevoegen. Eieren één voor één al roerend toevoegen. Brandewijn en 150 g kaas door beslag roeren. Poffertjespan verhitten en met kwastje met boter invetten. Beetje beslag in holletjes van pan schenken en poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin bakken, tussentijds als bovenkant bijna droog is keren. Zo doorgaan tot alle beslag op is. Poffertjes serveren met klontje boter en bestrooien met rest van kaas.

Tip:

Ook lekker als snack.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.