Ui­en­soep

Uiensoep met ei en nagelkaas? Jazeker, dat maakt 'm extra lekker.

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Uiensoep met ei en nagelkaas? Jazeker, dat maakt 'm extra lekker. 6 personen
2 134

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Snijd de uien in ringen. Verhit in een (soep)pan de boter en bak de uien ca. 5 min. lichtbruin. Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. met de uien mee. Voeg het bouillontablet en het water al roerend toe en breng aan de kook.
  2. Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met azijn, zout, peper en nootmuskaat. Snijd intussen de korst van de kaas en rasp de kaas. Pel de eieren en hak ze fijn.
  3. Verdeel de eieren over de diepe borden. Schep de soep in de borden en bestrooi met kaas.

combinatietip:

Serveer met dikke sneetjes witbrood.

Tip:

Ook geschikt als hoofdgerecht/maaltijdsoep voor 4 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Uiensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­soep

1
1
  • 4 eieren
  • 500 g uien
  • 50 g boter

Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Snijd de uien in ringen. Verhit in een (soep)pan de boter en bak de uien ca. 5 min. lichtbruin.

2
2
  • 50 g bloem
  • 1 runderbouillontablet
  • 1250 ml water

Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. met de uien mee. Voeg het bouillontablet en het water al roerend toe en breng aan de kook.

3
3
  • 3 tl (witte wijn)azijn
  • 1 nootmuskaat

Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met azijn, zout, peper en nootmuskaat.

4
4
  • 100 g Friese nagelkaas

Snijd intussen de korst van de kaas en rasp de kaas. Pel de eieren en hak ze fijn.

5
5

Verdeel de eieren over de diepe borden. Schep de soep in de borden en bestrooi met kaas.

combinatietip:

Serveer met dikke sneetjes witbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.