Fri­ka­no's

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • witte of gekleurde bekers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de frikandellen ongeveer 4 minuten ontdooien. Verwarm de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak de frikandellen in 4 minuten goudbruin. Draai ze af en toe om.
  2. Snij met een scherp mesje de frikandellen in de lengte in, maar snij ze niet helemaal door.
  3. Knip de bekertjes van boven doormidden. Was de slablaadjes en dep ze droog met wat keukenpapier. Leg in elk half bekertje een blaadje sla.
  4. Leg de frikandellen in de slablaadjes. Spuit tomatenketchup en mayonaise in de frikandellen en strooi er wat zilveruitjes over.

Tip:

Eet naast patat bij de 'Frikano's' lekkere frisse plakjes komkommer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.