Ro­de bo­nens­mur­rie

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de paprika's en snij ze van boven naar beneden in tweeën. Haal de witte draden met de pitjes (dat zijn de zaadlijsten) eruit. Snij de paprika in reepjes en daarna in stukjes.
  2. Verwarm de olie in een pan op laag vuur. Doe de spekjes erbij, zet het vuur halfhoog en bak ze lekker knapperig in ongeveer 2 minuten. Doe de paprikastukjes erbij en bak ze op laag vuur ongeveer 5 minuten mee. Roer er regelmatig in met een houten lepel.
  3. Doe de bonen in tomatensaus erbij en roer alles nog 1 minuut goed door elkaar.
  4. Schep de bonen half op de frieten en strooi een lepel geraspte kaas over elk bord. Smakelijk!

Tip:

Eet de 'Rode bonensmurrie' lekker met vissticks!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.