Vis­bak­kie

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • invetkwastje
  • kleine aluminiumbakjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de bakplaat uit de oven en vet 'm in met de olie. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de tomaatjes. Snij grote stukken kibbeling doormidden. Leg de kibbeling op de bakplaat.
  2. Doe ovenwanten aan, schuif de bakplaat in de oven en bak de kibbeling in ongeveer 8 minuten warm.
  3. Maak ondertussen het augurksausje. Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt. Snij de augurk in piepkleine stukjes. Meng de augurk door het mayonaisemengsel. Knip de peterselie met een schaar boven het kommetje in kleine stukjes. Roer het sausje goed door.
  4. Doe ovenwanten aan en haal de bakplaat uit de oven. Doe wat kibbeling en tomaat in elk bakje. Schep er wat saus bovenop. Patat erbij serveren.

Tip:

Als je de tomaatjes bij de kibbeling op de bakplaat legt, worden ze lekker warm en een beetje zacht. Dat is ook erg lekker!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.