Pin­das­al­sa

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de ui, leg 'm op z'n kant en snij hem in kleine stukjes. Kijk bij de tip hoe dat moet. Je kunt de ui ook klein maken in een keukenmachine of kant-en-klaar gesnipperde uitjes kopen.
  2. Doe de olie in een steelpan. Bak de uitjes op halfhoog vuur in de olie in ongeveer 4 minuten zacht en goudgeel. Doe de bloem erbij en roer nog even door. Roer dan de pindakaas er goed door.
  3. Doe de ketjap erbij en 150 ml (een kopje) water. Zet het vuur laag en blijf roeren tot je een gladde, vrij dikke saus hebt. Patat erbij en klaar! De 'Pindasalsa' is lekker bij kant-en-klare gehaktballetjes, maar ook bij de 'Pittige kipkluiven'.

Tip:

Snij de twee kapjes van de ui en maak een klein sneetje in de schil. Pel 'm eraf. Snij de ui en paar keer diep in. Draai de ui een kwartslag en doe het nog eens. Leg de ui op de bolle kant en snij er plakjes van. Nu heb je snippers!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.