Pi­ta kip

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de sla en dep elk blaadje met wat keukenpapier goed droog. Knip de tuinkers los. Strooi de shoarmakruiden op de reepjes kipfilet. Snij van de shoarmabroodjes een stukje van de bovenkant af en knijp de broodjes voorzichtig open.
  2. Doe de boter in een koekenpan. Bak de kipreepjes op hoog vuur ongeveer 4 minuten. Schep de reepjes af en toe een beetje om. Rooster ondertussen de shoarmabroodjes in de broodrooster.
  3. Neem de pan van het vuur, roer de zilveruitjes en de crème fraîche door de kipreepjes.
  4. Doe in elk broodje een blaadje sla. Schep het kipmengsel in de broodjes en strooi de tuinkers erover. Leg de broodjes op een bord en eet er lekker patat bij.

Tip:

De 'Pita kip' is lekker met kleine tomaatjes of plakjes tomaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.