Worst aan 't spit

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • vleestang of spatel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de cocktailworstjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Spreid de plakjes ontbijtspek uit op een snijplank en strooi Provençaalse kruiden over de plakjes.
  2. Breek het ei in een diep bord en klop het los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal alle blokjes kaas door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
  3. Rol elk worstje in een plakje spek. Steek aan elke satéprikker 4 worstjes en 3 blokjes kaas. Doe ze om en om. Begin met een worstje.
  4. Doe de boter in een koekenpan. Zet de pan op halfhoog vuur en bak de spiezen in ongeveer 4 minuten knapperig, keer ze af en toe om. Dat gaat handig met een vleestang. Serveer er lekker veel patat bij!

Tip:

Eet een lekkere rauwkostsalade bij de spiezen. Die kun je zelf maken van wortel en witte kool bijvoorbeeld, maar je kunt 'm ook kant-en-klaar kopen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.