Ap­pel­prut

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appels en snij ze elk in 4 stukken. Snij met een scherp mesje de klokhuizen eruit. Snij de 4 stukken nog wat kleiner. Doe de stukjes in een pan.
  2. Snij de abrikozen in kleine stukjes en doe ze bij de appels.
  3. Doe de boter, suiker en de kaneel erbij. Doe er 2 el water bij en roer alles door elkaar. Zet de pan op laag vuur en breng de appels langzaam aan de kook.
  4. Doe het deksel op de pan en laat de appels ongeveer 5 minuten op laag vuur staan tot ze zacht worden. Roer er 1 keer voorzichtig in; niet te hard, want voor je het weet word je appelprut (volwassenen noemen dit appelcompote) een soort van appelmoes. Serveer de appelprut lauwwarm of koud bij de patat.

Tip:

Wil je liever moes? Maak dan met een vork alle appeltjes fijn. Natuurlijk lust je hier wel een paar bitterballen bij!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.