Krik-krak-bur­ger

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plastic boterhamzakje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Druk de tartaartjes iets platter. Strooi de steakkruiden aan allebei de kanten over de tartaartjes.
  2. Doe de cornflakes in het plastic zakje en plet ze met je hand tot kruimels. Strooi de kruimels in een bord en druk de burgers er aan beide kanten in.
  3. Haal het schilletje van de ui en leg de ui op z'n kant. Snij de ui in dunne plakjes.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de burgers en de plakjes ui in ongeveer 6 minuten bruin. Roer af en toe in de plakjes ui, zodat het ringen worden. Keer de burgers en de uiringen halverwege om.
  5. Snij ondertussen de mangoschijven in blokjes. Schep de rozijnen en chilisaus erdoor. De salsa is klaar.
  6. Leg op elke burger wat uiringen en geef er wat mangosalsa bij. Je kunt natuurlijk ook een ander sausje nemen! Serveren met patat.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.