Bal­len­spies

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • slagroomspuitzak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de komkommer en snij 'm in 12 plakjes.
  2. Doe de boter in de koekenpan en laat het op laag vuur smelten. Doe de balletjes erbij en verwarm ze in ongeveer 5 minuten.
  3. Doe ondertussen de satésaus in een steelpan. Zet de pan op een laag vuur en verwarm de satésaus terwijl je er voorzichtig met een pollepel in blijft roeren.
  4. Prik aan elke prikker 3 plakjes komkommer en 3 satéballetjes. Doe ze om-en-om. Prik aan het uiteinde van elke prikker een tomaatje.
  5. Je kunt iets op het bord schrijven door de saus in een slagroomspuitzak te doen. Doe je vinger op het tuitje als je de zak vult, anders stroomt de saus er meteen uit. Schrijf je naam, of alleen een letter, op het bord. Je kunt natuurlijk ook gewoon bij elke spies de satésaus apart erbij geven. Serveren met patat.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.