Spi­na­zie­bur­ri­to's

We vervangen de klassiekers in burrito's een keer voor spinazie. Ook lekker!

(213)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht We vervangen de klassiekers in burrito's een keer voor spinazie. Ook lekker! 4 personen
4 213

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 min. rul. Voeg de seasoningmix (uit de doos) en het water toe. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk met een lepel het vocht eruit. Schep de spinazie door het gehaktmengsel. Schep de helft van de kaas erdoor. Was de tomaten en snijd in stukjes.
  3. Verdeel het gehaktmengsel en de tomaat over de tortilla's en rol op. Vet de ovenschaal in. Leg de tortilla's in de ovenschaal, verdeel de room erover en bestrooi met de rest van de kaas. Laat de burrito's in ca. 15 min. in de oven bruin kleuren. Serveer met salsa (uit doos).

combinatietip:

Lekker met salade van friséesla en yoghurtdressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 16-17

Spinazieburrito's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­bur­ri­to's

1
1
  • 1 pak gesneden bladspinazie deelblokjes

Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

3
3
  • 1 ui
  • 3 el olie
  • 500 g rundergehakt

Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 min. rul.

4
4
  • 2 burrito dinner kits
  • 150 ml water

Voeg de seasoningmix (uit de doos) en het water toe. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk met een lepel het vocht eruit.

5
5
  • 75 g gemalen pittige kaas
  • 4 tomaten

Schep de spinazie door het gehaktmengsel. Schep de kaas erdoor. Was de tomaten en snijd in stukjes.

6
6

Verdeel het gehaktmengsel en de tomaat over de tortilla's en rol op. Vet de ovenschaal in.

7
7
  • 125 ml zure room
  • 75 g gemalen pittige kaas

Leg de tortilla's in de ovenschaal, verdeel de room erover en bestrooi met kaas.

8
8

Laat de burrito's in ca. 15 min. in de oven bruin kleuren. Serveer met salsa (uit doos).

combinatietip:

Lekker met salade van friséesla en yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.