To­ren­tje van gei­ten­kaas en sa­la­de

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 101

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 1 grote of 2 kleine bakplaten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. filodeeg in plastic verpakking in ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C. filodeeg voorzichtig uitvouwen (1 vel wordt niet gebruikt). Eierdooiers loskloppen. 2 vellen filodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met dooier bestrijken. Op elk vel in de lengte ca. 20 sprieten bieslook leggen. Afdekken met andere vellen filodeeg en aandrukken. Bovenkant filodeeg met dooier bestrijken en zeezout erover malen.
  2. Bakplaat in midden van oven schuiven en filodeeg in ca. 10 min. goudbruin en krokant bakken. Uit oven nemen. Afgekoelde vellen elk in 4 gelijke stukken breken. filochips tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
  3. Boven kom geitenkaas verbrokkelen. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en grof hakken. Walnoten door geitenkaas mengen. Op smaak brengen met peper. In schaal vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper. Sla door vinaigrette mengen. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken in luciferdunne reepjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  4. Helft van sla over vier borden verdelen. Geitenkaas in 8 porties verdelen. Op elk bord torentje maken van filochips, sla en geitenkaas. Eindigen met geitenkaas, garneren met appelreepjes. Rond filotorentjes dunne streep trekken van resterende vinaigrette.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.