Ge­stoom­de zalm­fi­let met kom­kom­mer

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Limoen schoonboenen, schil raspen en limoen uitpersen. In kom margarine mengen met helft van limoenrasp, 1 el limoensap, rode peper en helft van koriander. In koelkast ca. 30 min. laten opstijven.
  2. In (stoom)pan laagje water aan de kook brengen. Komkommer schillen en in de lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen en komkommer in stukjes snijden. In schaal komkommer mengen met 1 el limoensap, rest van limoenrasp en koriander. Over bodem van stoommandje verdelen. Zalmfilet in 4 gelijke stukken verdelen. Zalm inwrijven met zout en peper en bestrijken met chilisaus. Zalm op komkommer leggen. Stoommandje in stoompan hangen en deksel erop zetten. Zalm en komkommer in ca. 10 min. beetgaar stomen. Komkommer en zalm over vier borden verdelen. Klontje kruidenboter op zalm scheppen. Serveren met meergranenrijst en wortelsalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.