Per­zik-ro­ze­ma­rijn­taart

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (doorsnede 22 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom perzik, rozemarijn en citroensap door elkaar scheppen. In andere kom eieren en honing met mixer tot luchtig mengsel kloppen. Bloem, yoghurt, sinaasappelsap, margarine en mespunt zout erdoor kloppen. Beslag in quichevorm schenken. Perzikmengsel erover verdelen. In midden van oven taart in ca. 45 min. gaar bakken. Taart uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker. Lauwwarm of koud serveren.

Tip:

Rozemarijn heeft een uitgesproken smaak. Tijm is net zo aromatisch, maar smaakt wat neutraler. Dit nagerecht kan ook in eenpersoonsvormpjes gemaakt worden. De baktijd is dan ca. 25 minuten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.