To­ma­ten­con­fi­tu­re

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 2 stuks
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone confiturepotten à inhoud ca. 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tomaten wassen en halveren, grote tomaten in vieren snijden. In pan met dikke bodem tomaten, suiker, kaneelstokje en citroenschil aan de kook brengen en onafgedekt ca. 40 minuten zachtjes doorkoken. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen en confiturepotten vullen met warme tomatenconfiture. Potten afsluiten. De tomatenconfiture is lekker op (geroosterd) brood.

Tip:

Confiturepotten schoonmaken: wassen in kokend water met soda, afspoelen met koud water en drogen in warme oven (175 ºC of gasovenstand 3) of op theedoek laten drogen. De confiture is in de koelkast één week houdbaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.