Var­kens­haas met mos­se­len

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (Moet 1 dag van tevoren) Paprika's wassen, schoonmaken en in stukken snijden. Knoflook pellen en boven keukenmachinekom uitpersen. Paprika, knoflook, zout, peper en olie in keukenmachine pureren. Varkenshaas in schaal leggen en bedekken met paprikapuree. Afgedekt ca. 1 dag in koelkast zetten.
  2. Mosselen in bak met koud water goed wassen. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten weggooien. Varkenshaas in grote dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter verhitten. Vlees rondom bruin braden. Mosselen en paprikapuree aan vlees toevoegen en afgedekt in ca. 8 min. op matig vuur verhitten tot alle schelpen open zijn, af en toe omschudden. Niet geopende mosselen verwijderen. Lekker met frieten en schijfjes citroen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.