Vis­pot­je met pa­pri­ka en to­maat

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Uien en knoflook pellen en fijn snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappels schillen, grote aardappels halveren. Aardappels in plakjes snijden. In pan olie verhitten. Ui, knoflook en paprika ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Aardappels erop leggen. Tomaten met sap en fond toevoegen en bouillontablet erboven verkruimelen. Soep ca. 20 minuten zachtjes laten koken. Intussen boven kommetje peterselie fijn knippen. Vis in stukjes van 1/2 cm snijden.
  2. Soep eventueel opnieuw aan de kook brengen. Vis en paling aan soep toevoegen en zachtjes ca. 5 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Garnalen en peterselie erdoor scheppen. Lekker met brood.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.