'Groe­ne vis­jes' uit de moes­tuin

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boven schaal bloem zeven. Zout en peper door bloem mengen en in midden kuiltje maken. Ei splitsen en eierdooier in kuiltje bloem doen. Scheutje voor scheutje 1 1/2 dl water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag ca. 30 minuten laten rusten. Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en met keukenpapier goed droog deppen.
  2. In pan of frituurpan olie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijf kloppen en door beslag spatelen. Sperziebonen door beslag wentelen en in kleine porties in 3 à 4 minuten goudbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

Tip:

Het water in het beslag kan ook worden vervangen door droge witte wijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.