Slak­ken met ore­ga­no

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • slakkenschaaltjes of ovenschaaltjes ca. 10 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen. In steelpan boter en olie verhitten. Sjalot, knoflook en oregano erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en tabasco. Slakken laten uitlekken en over ovenschaaltjes verdelen. Botermengsel erover scheppen. In midden van oven slakken ca. 5 minuten bakken. Serveren met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.