Ge­gril­de sar­di­nes met pa­pri­ka

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen, droogdeppen met keukenpapier en onder hete grill in ca. 15 minuten zwart laten blakeren, af en toe keren. Paprika's in plastic zak of afgedekte kom iets laten afkoelen. Intussen sardines bestrooien met zout en peper. Rooster van grill bekleden met bakpapier en invetten met olie. Sardines erop leggen. Sardines ca. 5 cm onder hete grill in ca. 6 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Intussen van paprika's met scherp mes schil eraf trekken en zaadjes en kroontjes verwijderen. Vruchtvlees in repen snijden. In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen. Peterselie erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Paprikarepen en uiringen op schaal leggen. Sardines erop leggen. Dressing erover sprenkelen.

Tip:

Variatietip: De sardines in dit recept kunt u vervangen door zwaardvis of tonijnsteak. Bestrijk deze met wat olijfolie en grill ze in 6 à 8 minuten net gaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.