Fo­rel met ge­droog­de ham

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In buikholten van forellen zout en peper strooien. Citroen goed schoonboenen en halveren. Helft uitpersen, andere helft in dunne plakjes snijden. Citroensap in buikholten van forellen sprenkelen. Ham in kleine stukjes snijden. Peterselie fijn hakken en helft door ham scheppen.
  2. Bloem op plat bord strooien en forellen erdoor wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn. Overtollige bloem eraf schudden. In ruime koekenpan olie tot zeer heet verhitten en forellen ca. 10 minuten bakken, halverwege keren (pas op voor spattende olie!). Forellen uit pan nemen en even laten uitlekken op keukenpapier. Intussen in andere koekenpan 1 eetlepel van bakolie verhitten en ham-peterseliemengsel al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Forellen op vier borden leggen en hammengsel erover verdelen. Garneren met schijfjes citroen en rest van peterselie. Lekker met gekookte aardappels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.