Ge­roos­ter­de ma­ïs­kip met sja­lot­ten

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • grote ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Kip bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en kip bruin bakken. Kip in schaal leggen. In achtergebleven braadvet sjalotten 3 minuten bakken, knoflook toevoegen en 2 minuten meebakken. Bestrooien met dragon. Sjalotten en knoflook rond kip scheppen. Azijn en wijn in hete braadpan schenken. Aanbaksels losroeren en braadvocht rond kip schenken. In midden van oven kip in ca. 1 uur gaar braden, regelmatig bedruipen met braadvocht. Kip op serveerschaal leggen, sjalotten en knoflook eromheen scheppen. Warmhouden onder aluminiumfolie. Fond door braadvocht roeren. Overdoen in steelpan. Crème fraîche toevoegen en al roerend verwarmen tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Saus apart erbij geven. Serveren met rijst en in sinaasappelsap gekookte worteltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.