Cho­co­la­de­mous­se­taart met si­naas­ap­pel

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm
  • steunvulling (bijvoorbeeld droge erwten)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bloem en mespunt zout in kom mengen. Boter erop leggen en met twee messen door bloem snijden. Suiker en melk toevoegen en tot soepel deeg kneden. Aanrecht met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 22 cm doorsnede. Vorm (ingevet en met bloem bestoven) met deeg bekleden en minimaal 1 uur in vriezer zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegbodem 'blind' bakken: vel bakpapier op deegbodem leggen en vorm vullen met erwten (zo blijft bodem mooi plat). Vorm op rooster in midden van oven schuiven en bodem in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en laten afkoelen.
  2. Taartbodem bestrijken met sinaasappelmarmelade. Chocolademousse erop scheppen en met achterkant van in water gedoopte lepel voorzichtig gladstrijken. Van witte chocolade met (kaas)schaaf krullen schaven. Taart garneren met chocoladekrullen en in 8 punten verdelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.