Aard­bei­en in des­sert­wijn

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 20 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Van munt 8 mooie blaadjes achterhouden, rest van blaadjes heel fijn hakken. In kom aardbeien mengen met munt en poedersuiker. Dessertwijn erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Kom afdekken en aardbeien minimaal 1 uur marineren; af en toe omscheppen.
  2. Aardbeien uit marinade nemen en in zeef laten uitlekken. Aardbeien op acht grand dessertborden leggen. Garneren met achtergehouden blaadjes munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 20 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.