Ge­hakt­brood

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • braadslede
  • cakeblik (ca. 28 cm lang)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In 8 minuten 4 eieren hard koken. Afspoelen met koud water. Brood ontkorsten, melk erover sprenkelen en laten weken. In keukenmachine brood, 2 rauwe eieren, paprika's en kipfilet tot egale massa pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Van paksoi 4 bladeren plukken, stelen afsnijden. Bladeren 30 seconde in kokend water dompelen en in vergiet laten uitlekken. Gekookte eieren pellen en elk ei in paksoiblad wikkelen. Oven voorverwarmen op 175 °C. Cakevorm bekleden met stuk bakpapier van ca. 40 x 40 cm. Helft van gehaktmassa in vorm scheppen. Eieren erin leggen. Rest van paprika-kipgehakt erover scheppen. Bakpapier over vulling vouwen. Braadslede of grote ovenschaal tot helft vullen met heet water. Cakevorm erin zetten en gehakt in midden van oven in ca. 50 minuten gaar laten worden. Laten afkoelen.
  2. Peterselie met zure room, zout en peper tot gladde saus pureren. Van gehaktbrood 8 mooie plakken snijden en op langwerpige schaal leggen. Saus in kom op buffet zetten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.