Aard­ap­pel-kaas­taart

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
4 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovenschaal met knoflook inwrijven en licht invetten met boter. Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Plakjes bestrooien met zout, peper en mespunt nootmuskaat. Aardappelplakjes in 3-4 lagen in ovenschaal leggen, tussen elke laag wat geraspte kaas strooien. Slagroom langs rand van aardappels schenken. Rest van kaas over bovenste laag aardappels strooien en rest van boter er in vlokjes over verdelen. Aardappeltaart in midden van oven in ca. 1 uur bakken. Na 15 min. oven terugschakelen naar 175 °C en aan einde van baktijd eventueel afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin dreigt te worden. Schaal uit oven nemen. Aardappeltaart warm of op kamertemperatuur serveren.

Tip:

De aardappeltaart kan al een dag tevoren bereid worden. Verpak de afgekoelde taart in plasticfolie en bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Warm de aardappeltaart in een op 175 °C voorverwarmde oven in 10 minuten op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.