Ham uit de oven met bies­look­saus

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. Ham volgens gebruiksaanwijzing bereiden in oven. Intussen boven kom van keukenmachine 1 1/2 zakje bieslook fijn knippen. Met pijnboompitten, 1 eetlepel sinaasappelrasp en 3 eetlepels sinaasappelsap fijn malen. Crème fraîche erdoor mengen en saus op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan tomaatjes met rest van sinaasappelsap op hoog vuur verwarmen, tot bijna alle sap verdampt is. Rest van bieslook boven tomaatjes fijn knippen. Ham uit verpakking nemen en in dunne plakken snijden. Plakken ham dakpansgewijs op grote schaal leggen. Garneren met tomaatjes. Saus apart erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.