Brood­jes met krui­den­kaas en ge­rook­te zalm

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Knip de bieslook en peterselie boven een kommetje heel fijn. Leg de blaadjes basilicum op elkaar, rol in de lengte op tot 'sigaartje' en knip in dunne reepjes. Meng de hüttenkäse door de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Leg de broodjes op de snijplank en snijd voorzichtig doormidden. Leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Rooster onder de hete grill in 2 min. goudbruin. Snijd de zalm in repen.
  3. Bestrijk de onderste helft van de broodjes royaal met de kruidenkaas en leg de zalm erop. Dek af met bovenkant van de broodjes. Snijd de limoen in 4 partjes en leg naast de broodjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broodjes met kruidenkaas en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­jes met krui­den­kaas en ge­rook­te zalm

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 10 g verse bieslook
  • 4 takjes peterselie

Knip de bieslook en peterselie boven een kommetje heel fijn.

3
3
  • 8 g verse basilicum

Leg de blaadjes basilicum op elkaar, rol in de lengte op tot 'sigaartje' en knip in dunne reepjes.

4
4
  • 200 g hüttenkäse

Meng de hüttenkäse door de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 4 kaiserbroodjes

Leg de broodjes op de snijplank en snijd voorzichtig doormidden. Leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat.

6
6
  • 100 g gerookte zalm

Rooster onder de hete grill in 2 min. goudbruin. Snijd de zalm in repen.

7
7

Bestrijk de onderste helft van de broodjes royaal met de kruidenkaas en leg de zalm erop. Dek af met bovenkant van de broodjes.

8
8
  • 1 limoen

Snijd de limoen in 4 partjes en leg naast de broodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.