Ker­sen­brood met room

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks nagerecht 4 personen
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage serveerschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korstjes van brood snijden. Kersen wassen en ontpitten. In pannetje kersen met suiker en 1 dl water opzetten en al roerend aan de kook brengen. Vuur lager draaien en ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot mooie siroop is ontstaan; siroop regelmatig doorroeren. Slagroom met poedersuiker lobbig kloppen. Sneetjes brood roosteren en diagonaal doormidden snijden. Brood over serveerschaal verdelen en kersen met siroop erover schenken. Geheel laten afkoelen. Slagroom erop scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.