Pi­de (plat dun brood)

  • bijgerecht
  • 1 stuk
  • 1.685 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks bijgerecht 1 stuks
3 35

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Bereiden

Boven grote kom bloem zeven, zout erdoor mengen en in midden kuiltje maken. Gist, suiker, olie, yoghurt en 125 ml handwarm water in kuiltje gieten en door bloem mengen. Kneden tot glad en soepel deeg ontstaat. Deegbal in iets vochtige kom leggen en afdekken met vochtige theedoek. Deeg op warme plek ca. 1 uur laten rijzen tot volume zich heeft verdubbeld. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Deeg plat slaan en met handpalmen dun uitrekken tot langgerekte ovale vorm van ca. 1 cm dik; laat randen iets dikker. (Deeg kan ook tot twee kleinere ovale broden worden gevormd.) Bakplaat licht invetten met olie en deeg erop leggen. In midden van oven brood in ca. 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 1.685 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 282 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.