Pi­de (plat dun brood)

  • bijgerecht
  • 1 stuks
  • 1685 kcal voedingswaarden
    • 40 min bereiden
    • 60 min wachten
(35)waardeer
Een lekker turks recept. Het vegetarische bijgerecht bevat de volgende ingrediënten: tarwebloem, zout, gedroogde gist, suiker, olijfolie, Griekse yoghurt en olie om in te vetten bijgerecht 1 stuks 1685 kcal
3 35

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Bereiden

Boven grote kom bloem zeven, zout erdoor mengen en in midden kuiltje maken. Gist, suiker, olie, yoghurt en 125 ml handwarm water in kuiltje gieten en door bloem mengen. Kneden tot glad en soepel deeg ontstaat. Deegbal in iets vochtige kom leggen en afdekken met vochtige theedoek. Deeg op warme plek ca. 1 uur laten rijzen tot volume zich heeft verdubbeld. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Deeg plat slaan en met handpalmen dun uitrekken tot langgerekte ovale vorm van ca. 1 cm dik; laat randen iets dikker. (Deeg kan ook tot twee kleinere ovale broden worden gevormd.) Bakplaat licht invetten met olie en deeg erop leggen. In midden van oven brood in ca. 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • Energie 1685 kcal
  • Eiwit 43 g
  • Vet 32 g
  • Koolhydraten 282 g
Tags

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.