Man­ti (ge­vul­de pas­ta­bui­del­tjes met yog­hurt­saus)

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
4 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boven kom bloem zeven en in midden kuiltje maken. Ei boven kuiltje breken en met 6 eetlepels koud water en snufje zout door bloem mengen. Kneden tot stevig en soepel deeg ontstaat. Deeg verpakken in plasticfolie en ca. 15 minuten laten rusten. Intussen ui en knoflook pellen en snipperen. Ui en 2/3 van knoflook met oregano, gedroogde munt, komijn, zout en peper door lamsgehakt mengen. Blaadjes van 2 takjes munt fijn hakken. 2/3 deel van munt en rest van knoflook door Griekse yoghurt mengen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Werkvlak en deegroller bestuiven met bloem en deegbal flinterdun uitrollen. Deeg in kleine vierkantjes van 5 x 5 cm snijden. Op elk vierkantje lepeltje gehaktvulling leggen. Tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe trekken en deegbuideltjes met beetje water dichtplakken.
  2. In ruime pan water met zout aan de kook brengen en pastabuideltjes in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen boter zachtjes laten smelten en chilipoeder erdoor mengen. Zodra boter is gesmolten pannetje van vuur halen. Deegbuideltjes met schuimspaan uit pan scheppen en op warm bord leggen. Boter erover schenken. Rest van munt erboven fijn knippen. Yoghurtsaus apart erbij serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.