Bul­gur­sa­la­de

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks bijgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Giet in een kom de bulgur over met het lauwwarme water en laat ca. 30 min. staan (giet af indien nodig). Kruis ondertussen de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Pers de citroen uit. Schep de tomaat, tomatenpuree, bosui, kruiden, het citroensap, de olijfolie en paprikapoeder door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salade in kommetjes en garneer met de groene pepers.

variatietip:

Kun je geen bulgur krijgen, gebruik dan couscous in dit recept, de weektijd is dan ca. 5 min.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Bulgursalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur­sa­la­de

1
1
  • 200 g bulgur
  • 300 ml lauwwarm water

Giet in een kom de bulgur over met het lauwwarme water en laat ca. 30 min. staan (giet af indien nodig).

2
2
  • 2 vleestomaten

Kruis ondertussen de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water.

3
3
  • 3 bosuien
  • 6 takjes peterselie
  • 3 takjes munt

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de peterselie en munt fijn.

4
4
  • 1 citroen
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl paprikapoeder pikant

Pers de citroen uit. Schep de tomaat, tomatenpuree, bosui, kruiden, het citroensap, de olijfolie en paprikapoeder door de bulgur.

5
5
  • 4 groene pepers

Breng op smaak met peper en zout. Schep de salade in kommetjes en garneer met de groene pepers.

variatietip:

Kun je geen bulgur krijgen, gebruik dan couscous in dit recept, de weektijd is dan ca. 5 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.