Gries­meel-aman­del­des­sert

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks nagerecht 8 personen
4 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vierkante/rechthoekige schaal inh. ca. 1 1/4 l

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. 12 amandelen achterhouden en rest fijn hakken (of in keukenmachine grof malen). In pan boter verhitten (niet bruin laten kleuren), griesmeel en amandelen toevoegen en al roerend ca. 15 minuten zachtjes lichtbruin roosteren. In pan melk met suiker al roerend aan de kook brengen. Melk met 1 theelepel kaneelpoeder door griesmeelmengsel roeren en 1 à 2 minuten zachtjes laten koken tot mengsel dikker is geworden. Schaal omspoelen met koud water en mengsel erin scheppen, met lepel bovenkant gladstrijken. Laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast zetten.
  2. Helva op snijplank storten. Met mes ruit- of vierkant patroon maken. In elk ruitje 1 amandel steken. Bestrooien met rest van kaneelpoeder. Serveren met geklopte slagroom.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.