Des­sert van tar­we­kor­rels, zuid­vruch­ten en no­ten

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks nagerecht 8 personen
4 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tarly en rijst afzonderlijk volgens gebruiksaanwijzing gaar en droog koken. Intussen rozijnen laten weken in 2 dl heet water. Abrikozen in dunne reepjes snijden. 2 Vijgen in reepjes snijden, andere 2 in dunne plakjes. In pan rozijnen met weekvocht, 3/4 deel van abrikozen, reepjes vijgen, Tarly en rijst door elkaar scheppen. Aan de kook brengen en op laag vuur ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Suiker toevoegen en al roerend laten oplossen. Custardpoeder losroeren met melk en aan Tarly toevoegen. Mengsel al roerend iets laten indikken. Pan van vuur nemen en asure in ca. 2 uur laten afkoelen, regelmatig roeren.
  2. Walnoten fijnhakken. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Asure overdoen in schaal. Rest van abrikozen, plakjes vijgen, walnoten en pijnboompitten erover strooien.

Tip:

Ook lekker als tussendoortje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.