Kip­scho­tel met sper­zie­bo­nen

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sperziebonen wassen, schoonmaken en halveren. Uien pellen en fijn snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Drumsticks bestrooien met helft van paprikapoeder, zout en peper. In braadpan olie verhitten. Drumsticks op halfhoog vuur rondom bruin braden. Uit pan nemen. Ui toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Koriander en rest van paprikapoeder erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano, tomaten, tomatenpuree en enkele eetlepels water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Op hoog vuur ca. 2 minuten doorkoken. Drumsticks erbij doen en afgedekt ca. 15 minuten stoven. Sperziebonen toevoegen en geheel in nog ca. 20 minuten zachtjes gaar stoven, af en toe omscheppen. Peterselie erboven fijn knippen en ca. 1 minuut meestoven. Serveren met rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.