Ge­gril­de vis­ke­babs

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 spiesen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne ringen. Doe 5 el olie en de helft van het citroensap in een diepe kom. Pers de knoflook erboven uit. Roer de laurierblaadjes, ui, paprikapoeder, peper en eventueel zout erdoor. Snijd de vis in 32 blokjes en schep door de marinade. Laat ca. 1 uur in de koelkast marineren, schep af en toe voorzichtig om.
  2. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in 16 stukjes. Knip de dille fijn. Roer de rest van de olie en het citroensap met de dille, peper en eventueel zout tot een dressing. Verwarm de grill voor op de hoogste stand of steek de barbecue aan.
  3. Rijg afwisselend 4 visblokjes, 2 stukjes paprika en 2 tomaatjes aan 8 spiesen. Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade. Rooster de spiesen onder de hete grill of op de barbecue in 8-10 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig. Serveer met de dilledressing er apart bij.

combinatietip:

Lekker met in olijfolie gebakken aardappelen en een frisse salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Gegrilde viskebabs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de vis­ke­babs

1
1
  • 1 ui
  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 tenen knoflook

Snijd de ui in dunne ringen. Doe de olie en het citroensap in een diepe kom. Pers de knoflook erboven uit.

2
2
  • 4 laurierblaadjes
  • ½ tl paprikapoeder mild

Roer de laurierblaadjes, ui, paprikapoeder, peper en eventueel zout erdoor.

3
3
  • 750 g scholfilets

Snijd de vis in 32 blokjes en schep door de marinade. Laat ca. 1 uur in de koelkast marineren, schep af en toe voorzichtig om.

4
4
  • 1 groene paprika
  • 4 takjes dille

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in 16 stukjes. Knip de dille fijn.

5
5
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap

Roer de olie en het citroensap met de dille, peper en eventueel zout tot een dressing.

6
6

Verwarm de grill voor op de hoogste stand of steek de barbecue aan.

7
7
  • 16 cherrytomaten

Rijg afwisselend 4 visblokjes, 2 stukjes paprika en 2 tomaatjes aan 8 spiesen. Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade.

8
8

Rooster de spiesen onder de hete grill of op de barbecue in 8-10 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig. Serveer met de dilledressing er apart bij.

combinatietip:

Lekker met in olijfolie gebakken aardappelen en een frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.